Tolvaj és visszaeső is a karcagi vandál

szétvert autó

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves helyi férfi ellen, aki nem csupán autót lopott, de az eltulajdonított járművet utána szándékosan tönkre is tette.

A vádirat szerint az eseménysorozat 2023. április 9-ére virradó éjszaka vette kezdetét. A férfi egy karcagi parkolóban felfigyelt egy lezáratlan személygépkocsira, amelynek értéke kb. 300.000 forint volt. A tolvaj kihasználta a lehetőséget, hogy a tulajdonos gondatlanul a gyújtáskapcsolóban hagyta az indítókulcsot. Így könnyűszerrel beindította és eltulajdonította a járművet, a benne lévő személyes iratokkal együtt.

A történet azonban itt nem ért véget. Miután sikeresen ellopta az autót, a férfi érthetetlen és értelmetlen pusztításba kezdett. Módszeresen tönkretette a jármű szinte minden részét: betörte a hátsó szélvédőt és az oldalsó ablakokat, megrongálta az első szélvédőt, letörte a bal oldali visszapillantó tükröt, eltörte az első lökhárítót, valamint kitörte a hátsó lámpákat és a jobb oldali első lámpát is.

A vandál cselekmény után, reggel a férfi Püspökladányban értékesítette a már használhatatlanná tett járművet. Az erősen megrongált autóért mindössze 40.000 forintot kapott, ami töredéke az eredeti értékének.

Forrás: Karcag TV Fotó: Karcagi Járási Ügyészség

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek